Hallo, ik ben Marylse

Een nieuwsgierige, gedreven optimist. Een trotse dochter, partner en moeder. Ik hou van sport en spel. De kracht en beweging van energie heeft me altijd geïntrigeerd. Ik woonde een aantal jaar in China, nu ben ik acupuncturist.

Een bijdrage leveren

Ik heb jarenlang met veel plezier bij farmaceutische bedrijven gewerkt en daar aan de zijlijn gestaan van het veld waarop artsen, apothekers en andere zorgverleners hun uiterste beste deden om patiënten zo goed mogelijk te helpen. Het was mooi om met onze genees- en hulpmiddelen een bijdrage te kunnen leveren aan het herstel van vele mensen. Door mijn plek aan de zijlijn, bleven deze mensen voor mij echter anoniem en langzaam groeide de wens om zelf mensen te gaan behandelen.

Een mooie aanvulling

Toen ik samen met mijn gezin in China ging wonen, kwam ik in aanraking met de Chinese geneeswijzen. Hierin vond ik een benadering die een mooie aanvulling brengt op de reguliere geneeskunde. Aandacht en tijd voor de fysieke en mentale aspecten van de mens in de context van zijn omgeving. Door op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten, kan je oplossingsgericht behandelen en niet alleen symptoom bestrijden. De kans om me hierin te bekwamen heb ik met beide handen aangegrepen.

Ik ging studeren aan de Shanghai University of Traditional Chinese Medicine en bij terugkomst in Nederland ben ik afgestudeerd als acupuncturist aan de Academie Qing-Bai. Deze studie heeft deuren geopend naar nieuwe behandelmogelijkheden. En… het werkt!

Bijzondere tijd

De foto’s uit China op deze website zijn een herinnering aan deze mooie en  bijzondere tijd. Ze zijn mede gemaakt door vriendinnen uit Shanghai die een grote steun en inspiratie voor mij zijn geweest. Met dezelfde energie en gedrevenheid als tijdens mijn studie, ben ik mijn eigen praktijk in Nuenen gestart.

Een brede blik

Door mijn jarenlange ervaring in de medische wereld werk ik vanuit een brede kijk op gezondheid en streef ik naar het bevorderen van een goede samenwerking met verschillende behandelaars, waaronder huisartsen, fysiotherapeuten en osteopaten. Acupunctuur kan gecombineerd worden met de reguliere geneeskunde omdat de verschillen in benadering en geneeswijzen elkaar goed aanvullen.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Dit is een beroepsorganisatie van professionele therapeuten. Alle leden hebben een volwaardige HBO-opleiding in Traditionele Chinese geneeskunde en Westerse Medische Basiskennis afgerond en hebben de verplichting om regelmatig deel te nemen aan na- en bijscholingen.

Op dit moment volg ik de opleiding over de balansmethode van dr. Tan. Deze methode is erop gericht om de systemen in het lichaam opnieuw te balanceren en is bijzonder geschikt voor het behandelen van pijnklachten. Verlichting van pijn is vaak direct merkbaar.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten in mijn praktijk om samen het probleem aan te pakken en ruimte voor nieuwe mogelijkheden te creëren.

Maak een afspraak