Acupunctuur

Als er vrije stroom is, is er geen pijn. Als er geen vrije stroom is, is er pijn.

Chinese geneeskunde

De Chinese geneeskunde, waar acupunctuur onderdeel vanuit maakt, werkt vanuit de gedachte dat lichamelijke en mentale klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Wanneer de energie in je lichaam niet vrij kan stromen, kunnen er veel verschillende klachten ontstaan, zoals pijnklachten van allerlei aard, hooikoorts, migraine, eczeem, slaapstoornissen, menstruatieklachten, overspannenheid, gebrek aan energie e.d.
Als er vrije stroom is, is er geen pijn. Als er geen vrije stroom is, is er pijn.

Stagnatie van energie kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld blessures, ongevallen, operaties of overbelasting. Onderliggend kan een verstoorde werking van een orgaan door bijvoorbeeld emotionele- of leefstijl invloeden reden zijn voor een hogere gevoeligheid voor stagnatie door een verminderde circulatie. Door dunne naaldjes te plaatsen op specifieke plekken op het lichaam wordt een gezonde energiestroom bevorderd, zodat pijn vermindert en het lichaam de kans krijgt om zichzelf te genezen. Er wordt ook gekeken naar het ontstaan van je klachten omdat onze gezondheid beïnvloed wordt door alles in en om ons heen. Hierdoor wordt niet alleen het symptoom bestreden, maar ook de oorzaak aangepakt.

Effectieve therapie

Acupunctuur is voor veel fysieke en mentale klachten een geschikte therapie. De World Health Organization (WHO) heeft een lijst gepubliceerd van aandoeningen waarvan is vastgesteld dat acupunctuur een effectieve therapie is.
(klik hier)

Balansmethode van dr Tan

De balansmethode is erop gericht om de energiestromen in het lichaam opnieuw te balanceren. Deze wereldwijd toegepaste acupunctuurmethode is bijzonder geschikt voor het behandelen van pijnklachten en wordt gekenmerkt door een snelle verlichting van pijn. Voor blijvend resultaat zal de behandeling een aantal keren herhaald moeten worden. Het totale aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de disbalans en van de respons van elke individuele persoon.

Het resultaat van de behandeling kan direct beoordeeld worden.

Pijn in spieren of gewrichten, hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn, tennisarm, kramp of jeuk zijn slechts enkele voorbeelden van soorten pijn en ongemak die succesvol behandeld kunnen worden. Een voordeel van deze methode is dat de naalden niet worden geprikt op de pijnplek zelf, maar op afstand in vooral onderarmen en onderbenen. Ook bij algehele fysieke en mentale verstoringen zoals overgangsklachten, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, restklachten na Corona etc. wordt deze vorm van acupunctuur toegepast.

Maak een afspraak